ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Dr Αθηνά Σούκα

H Dr Αθηνά Σούκα είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογία στα νοσοκομεία St Thomas Hospital και Lewisham Hospital του Λονδίνου και στην Α Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.
Εκπαιδεύθηκε επί 5ετία στην εμβρυο-μητρική ιατρική στο Harris Birthright research Centre for Fetal Medicine στο King’s College Hospital του Λονδίνου με την επίβλεψη του καθηγητή Κ.Νικολαϊδη και στη συνέχεια εργάστηκε στο ίδιο εξειδικευμένο κέντρο ως consultant in Fetal Medicine.

H Dr Αθηνά Σούκα ήταν επιστημονικός συνεργάτης στην Α Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα όπου εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα τη διάγνωση ανατομικών ανωμαλιών στο πρώτο τρίμηνο της κύησης.
Υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Εμβρύου στην Γ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αττικόν για μια πενταετία. Το τμήμα αυτό προσέφερε υπηρεσίες προγεννητικού ελέγχου στον τοπικό πληθυσμό και ήταν κέντρο αναφοράς για επιπλεγμένες κυήσεις. Επίσης διενήργησε σειρά εμβρυϊκών επεμβάσεων όπως εμβρυϊκές μεταγίσεις και διαχωρισμό με laser μονοχορικά δίδυμα, εκπαίδευσε νεώτερους ιατρούς και εκπόνησε σειρά ερευνητικών μελετών.

Από το 2007 διευθύνει το τμήμα Υπερήχων και Ιατρικής Εμβρύου του Μαιευτηρίου Λητώ. Το τμήμα στελεχώνεται από ιατρούς εξειδικευμένους στην ιατρική του εμβρύου και έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες σε ειδικές εξετάσεις και επεμβάσεις στο έμβρυο, ενώ επίσης πραγματοποιείται σημαντικό ερευνητικό έργο.

Η Dr Αθηνά Σούκα είναι κάτοχος του Diploma in Fetal Medicine (awarded by the Fetal Medicine Foundation, London), εξεταστής για την Ελλάδα εκ μέρους του Fetal Medicine Foundation και επικεφαλής της επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία για την κατάρτιση πρωτοκόλλων υπερηχογραφικής παρακολούθησης στην εγκυμοσύνη.
H Dr Αθηνά Σούκα έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες τις οποίες συχνά παρουσιάζει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Λόγω της μακρόχρονης ερευνητικής της εμπειρίας είναι εξεταστής (reviewer) σε πολλά διεθνή ιατρικά έντυπα ενώ είναι επίσης international editor για το επιστημονικό περιοδικό Acta Obstetrica Gynecologica Scandinavica.